sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Adventtipullat

Ensimmäisen adventin kunniaksi leivoimme tänään tyttösen kanssa adventtipullia. Todella hyviä pullia, joskin aika rasvaisia ja kaloripitoisia :) Mutta kannattee kokkeilla. Ohje pullille löytyy täältä, mutta kirjaan sen vielä ihan itsellenikin...

 
Adventtipullat
 
25 grammaa hiivaa/ 1 pussi kuivahiivaa
75 grammaa voita
3 dl maitoa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
1 muna
1 tl kaardemummaa
9 dl vehnäjauhoja
 
Täyte:
75 grammaa voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 raastettu omena
 
Murenna tuorehiiva kulhoon. Sulata voi kattilassa ja lisää maito, kuumenna kunnes seos on noin 37 asteista. Kaada maitoseos hiivan joukkoon ja sekoita. Jos käytät kuivahiivaa, lisää hiiva vasta jauhojen kanssa. Lisää maitorasvaseokseen suola, sokeri, kaardemumma ja muna, sekoita. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa reunoista. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.
 
Sekoita sulatettu rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. Raasta kuorittu omena. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä täyte taikinalevyn päälle ja ripottele raastettu omena päälle. Pyörittele levy rullaksi ja leikkaa se paloiksi. Laita palat leivosvuokiin tai suoraan pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä noin 20 minuuttia. Voitele munalla ja paista uunissa, 175 asteessa noin 15- 20 minuuttia uunista riippuen. Anna jäähtyä ja koristele sokerilla.
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti